Activiteiten voor thuis

 

Oefeningen voor het brein

BrainGymmer is een website voor breintraining. Je kunt hier je geheugen verbeteren met oefeningen waarbij je – bijvoorbeeld – een patroon van omgedraaide blokjes moet onthouden. Vorderingen zijn goed te volgen, en je prestaties worden vergeleken met andere gebruikers. Er zijn veel oefeningen voor het trainen van andere cognitieve functies, zoals concentratie, denksnelheid, logica en perceptie.

Ontspanning

Spanning in schouders en nek zijn gemakkelijk op te lossen door dagelijks voor maar 5 minuten deze oefeningen te doen!

 

4-7-8 Kom tot rust – Ademtechniek

Mindfulnesscoach John van der Sluis geeft een tip: breng je zenuwstelsel tot rust door de 4-7-8 ademtechniek van Dr. Andrew Weil. Mindfulnesscoach John van der Sluis van Lopendstilstaan.nl

Virtuele musea-rondleidingen

Kun je de deur niet uit om een museum te bezoeken? Dan komt het museum toch gewoon naar je toe! 15 Nederlandse musea met virtuele tours Van het Rijksmuseum tot het Mauritshuis. Bekijk de website van de ANWB voor meer informatie

Bewegen

Bekijk de video’s van Heel Nederland thuis in beweging

Handgemaakte bomen van vilt: DIY

Begin de winter voorbereidingen gelijk goed met het gratis sjabloon voor de schattige vilt bomen van de zussen. “Gebruik de vilt bomen als decoratie voor uw wintertafel, in het raamkozijn, of in uw winterlandschap.”

Waarom krijg je stress van thuiszitten?

Sneller last van een kort lontje tijdens deze quarantaineweken? Of een onrustig gevoel omdat het misschien nog heel lang gaat duren voor je weer met je vrienden op pad kunt? Dat is niet zo gek. Thuiszitten veroorzaakt stress. Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder (Vrije Universiteit Amsterdam) legt vanuit zijn eigen huiskamer uit hoe dat komt. En gelukkig heeft hij ook wat tips om die stress een beetje te verminderen.

Contact

Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Neem contact met ons op via info@facetmantelzorg.nl of 0180 – 432 350. Wij helpen u graag verder.