Even voorstellen: Annemarie de Knegt

Facet Ridderkerk heeft sinds 1 september een nieuwe directeur-bestuurder: Annemarie de Knegt. We stellen haar graag even aan je voor.

Annemarie: “In dit werk komt alles samen. Het sociaal maatschappelijke, cultuur en sport. Mijn carrière is op dit vlak heel breed; van sportacademie tot theaterdirecteur. Mijn keuze voor Facet Ridderkerk was dus niet moeilijk. Facet is een hele brede organisatie waar ik met mijn ervaring me goed thuis kan voelen.

Een belangrijk onderdeel van Facet is Mantelzorgondersteuning.

De mantelzorgondersteuning zoals het bij Karaat Mantelzorg is geregeld is nieuw voor me. In mijn voorgaande werk heb ik hier nog niet mee te maken gehad. Maar het is heel mooi om te zien wat Karaat Mantelzorg allemaal te bieden heeft.

Persoonlijk heb ik wel ervaring in de mantelzorg. Ik ben zelf mantelzorger geweest voor mijn moeder vanwege een hersentumor. Dit was een relatief korte periode van zeer intensieve zorg. Het was lastig, maar ook dankbaar. Het meest lastige was dat haar karakter zo veranderde, maar door het intensief zorgen voor haar ben ik ook heel dankbaar dat ik dit voor haar kon doen. Bijzonder was dat ik van mijn werkgever alle ruimte kreeg. Ik wilde ontslag nemen om voor mijn moeder te zorgen, maar zij wilden me graag behouden. Ik heb toen 3 maanden betaald en 3 maanden onbetaald verlof gehad. Ik ben erg dankbaar dat dit mogelijk was.

Kijkend naar de toekomst zijn er wel uitdagingen in de maatschappij. De overheid zou mantelzorgers nog beter kunnen faciliteren. Mijn zorg gaat vooral uit naar de mantelzorgers die het financieel krap hebben. Wanneer de reguliere zorg niet goed is of onvoldoende aansluit is particuliere hulp niet binnen handbereik. Wij hebben onze moeder niet naar het verpleeghuis hoeven brengen omdat we de particuliere hulp konden betalen. Ik besef dat dit niet voor iedereen kan en dat zou ik juist iedereen gunnen.”

“Ik gun alle mantelzorgers dat ze goed voor zichzelf kunnen zorgen en de zorg en steun kunnen vinden om het vol te houden. Hopelijk brengt dit hen een zorgvuldig en goed proces met hun naasten.

Foto: Mladen Pikulić

Gerelateerde berichten

Moeder en dochter over autisme

Moeder en dochter over autisme

Moeder en dochter over autisme Op 17 april organiseert Facet Mantelzorg een lezing over autisme voor mantelzorgers en geïnteresseerden. De middag vindt plaats van 14:00 tot 15:30 uur in Wijkcentrum Bolnes. Spreekster Anne Brouwer en haar moeder Marja delen hun...

Autisme contactgroep

Autisme contactgroep

Autisme contactgroep De autismecontactgroep is opgesplitst in 2 groepen; 1. een groep voor ouders van (volwassen) kinderen met autisme 2. een groep voor partners van iemand met autisme Twijfelt u bij welke groep u wit aansluiten, neemt u dan even contact op met Esther...

Week van de Jonge Mantelzorger

Week van de Jonge Mantelzorger

Week van de Jonge Mantelzorger Van 1 tot 7 juni 2023 is het wederom de Week van de Jonge Mantelzorger. Zoals elk jaar vragen we tijdens deze week extra aandacht voor jongeren die opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving. Zij verlenen zorg binnen hun familie,...