Jezelf beter leren kennen en begrijpen

Karaat Mantelzorg organiseert de cursus ‘Jezelf beter leren kennen, ook in je relaties met anderen’ speciaal voor mantelzorgers. De cursus bestaat uit vier avonden van 19.15 tot 21.15 uur op 12 en 26 maart, 9 en 23 april aan de Schoutstraat 5.

Over de cursus

De cursus gaat in op vragen als: Hoe ben ik geworden wie ik ben? Waarom doe ik zoals ik doe? Hoe heeft mijn eigen levensgeschiedenis en die van mijn familie mij gevormd? Hoe kan ik meer/beter/anders in verbinding komen met mezelf en met anderen?

Wanneer je mantelzorger wordt, kunnen rollen veranderen. Oude patronen kunnen boven komen en oude pijn kan worden geraakt. Het kan een uitdaging worden om goed voor jezelf te blijven zorgen, om goed in contact te blijven met jezelf en met de ander en om te begrijpen wat er tussen jou en de ander gebeurt. Uitgangspunt van deze cursus is de theorie van Franz Ruppert, psychotherapeut. Naast de theorie zal er ook veel tijd en aandacht zijn voor eigen vragen en praktijkvoorbeelden. Hierin kan je het als deelnemer zo persoonlijk maken als je zelf wilt.

Meer informatie en kosten

De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 32,00 per persoon. U krijgt hiervoor vier avonden training, koffie/thee en werkmateriaal. De cursus wordt gegeven door Monique van Zwienen, coach & counselor. Meer informatie over Monique vindt u op haar website: www.moniquevanzwienen.nl.

Aanmelden

De cursus zit vol. Helaas is aanmelden niet meer mogelijk. Voor meer informatie kan iedereen opnemen met Mineke Boon, mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg via 0180 – 763 717 of info@facetmantelzorg.nl.

Gerelateerde berichten

Week van de Jonge Mantelzorger

Week van de Jonge Mantelzorger

Week van de Jonge Mantelzorger Van 1 tot 7 juni 2023 is het wederom de Week van de Jonge Mantelzorger. Zoals elk jaar vragen we tijdens deze week extra aandacht voor jongeren die opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving. Zij verlenen zorg binnen hun familie,...

Huisarts Jeanette Caljouw spreekt over “stress en ouder worden”

Huisarts Jeanette Caljouw spreekt over “stress en ouder worden”

Huisarts Jeanette Caljouw spreekt over "stress en ouder worden" Op dinsdag 18 april organiseert Ridderkerk Langer Gezond in samenwerking met Facet Mantelzorg een informatiebijeenkomst over stress en ouder worden. Om gezond ouder te worden is gezonde voeding, bewegen...

Nieuw! Mindful boksen voor mantelzorgers

Nieuw! Mindful boksen voor mantelzorgers

Nieuw! Mindful boksen voor mantelzorgers Op donderdag 9 juni organiseert Karaat Mantelzorg in samenwerking met John Van der Sluijs, mindfulnesscoach, een workshop mindful boksen. Mindful boksen is een actieve mix van Mindfulness en Bokscoaching. Geïnspireerd door de...