Jezelf beter leren kennen en begrijpen

Karaat Mantelzorg organiseert de cursus ‘Jezelf beter leren kennen, ook in je relaties met anderen’ speciaal voor mantelzorgers. De cursus bestaat uit vier avonden van 19.15 tot 21.15 uur op 12 en 26 maart, 9 en 23 april aan de Schoutstraat 5.

Over de cursus

De cursus gaat in op vragen als: Hoe ben ik geworden wie ik ben? Waarom doe ik zoals ik doe? Hoe heeft mijn eigen levensgeschiedenis en die van mijn familie mij gevormd? Hoe kan ik meer/beter/anders in verbinding komen met mezelf en met anderen?

Wanneer je mantelzorger wordt, kunnen rollen veranderen. Oude patronen kunnen boven komen en oude pijn kan worden geraakt. Het kan een uitdaging worden om goed voor jezelf te blijven zorgen, om goed in contact te blijven met jezelf en met de ander en om te begrijpen wat er tussen jou en de ander gebeurt. Uitgangspunt van deze cursus is de theorie van Franz Ruppert, psychotherapeut. Naast de theorie zal er ook veel tijd en aandacht zijn voor eigen vragen en praktijkvoorbeelden. Hierin kan je het als deelnemer zo persoonlijk maken als je zelf wilt.

Meer informatie en kosten

De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 32,00 per persoon. U krijgt hiervoor vier avonden training, koffie/thee en werkmateriaal. De cursus wordt gegeven door Monique van Zwienen, coach & counselor. Meer informatie over Monique vindt u op haar website: www.moniquevanzwienen.nl.

Aanmelden

De cursus zit vol. Helaas is aanmelden niet meer mogelijk. Voor meer informatie kan iedereen opnemen met Mineke Boon, mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg via 0180 – 763 717 of info@facetmantelzorg.nl.

Gerelateerde berichten

Informatiebijeenkomst Persoonsgebonden Budget

Informatiebijeenkomst Persoonsgebonden Budget

Informatiebijeenkomst Persoonsgebonden Budget Op 30 mei organiseert Facet Mantelzorg een informatiebijeenkomst over Persoonsgebonden Budget voor mantelzorgers en geïnteresseerden. De middag vindt plaats van 14:00 tot 16:00 uur in Wijkcentrum West. Met een...

Alzheimer Café Ridderkerk

Alzheimer Café Ridderkerk

Alzheimer Café Ridderkerk Op maandag 13 mei is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80. Onderwerp: Bewegen en dementie Spreker: Edwin Troost, bewegingsagoog Bewegen is voor iedereen belangrijk, er wordt volop aandacht...

Moeder en dochter over autisme

Moeder en dochter over autisme

Moeder en dochter over autisme Op 17 april organiseert Facet Mantelzorg een lezing over autisme voor mantelzorgers en geïnteresseerden. De middag vindt plaats van 14:00 tot 15:30 uur in Wijkcentrum Bolnes. Spreekster Anne Brouwer en haar moeder Marja delen hun...