Help, ondersteun of zorg je?

Misschien heb je een ouder, broer of zus of goede vriend die ziek is of een handicap heeft. En help je daarom thuis bij bijvoorbeeld het koken of doe je andere klusjes thuis of zorg je voor een broertje of zusje. Je maakt je misschien wel veel zorgen over deze persoon.

Training voor jonge mantelzorgers

Als je wilt kan je meedoen met de ME-WE training bij Karaat Mantelzorg. De training is speciaal voor jonge mantelzorgers en bedoeld om jou te helpen.
Er zijn zeven online bijeenkomsten en een online vragenlijst (anoniem).

Wat ga je doen?

De training is speciaal voor jongeren tussen de 15 en 17 jaar oud. Vanwege het Europese onderzoek willen we graag jonge mantelzorgers uitnodigen die 15, 16 of 17 jaar zijn bij aanvang van de training.

Tijdens de training ga je samen met andere jongeren in Ridderkerk aan de slag. Je hoort verhalen van anderen en je leert hoe je je beter kan voelen, over jezelf en over anderen.

  • De begeleiders van de training zijn Angelique en Mineke van Karaat Mantelzorg.
  • Het gaat om 7 bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst
  • De bijeenkomsten zijn allemaal online en live via Zoom en duren tussen de 1,5 en 2,5 uur. Dat is per bijeenkomst verschillend. We willen bij voldoende aanmeldingen mei of juni starten met de bijeenkomsten.

Onderzoek

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en Vilans willen graag meer weten over jouw ervaringen. Zij doen wetenschappelijk onderzoek. Alles wat je invult, blijft anoniem.

Toestemming

Voor deelname aan de ME-WE training en het onderzoek is jouw toestemming nodig. Dit kan je aangeven tijdens het aanmelden.

Wil je meer weten?

Als je interesse of vragen hebt over de training stel ze dan aan de consulenten Jonge Mantelzorg Mineke of Angelique via info@facetmantelzorg.nl of 0180 – 763 717.

Bekijk hier de uitnodiging van de Me-We training.

Gerelateerde berichten

Week van de Jonge Mantelzorger

Week van de Jonge Mantelzorger

Week van de Jonge Mantelzorger Van 1 tot 7 juni 2023 is het wederom de Week van de Jonge Mantelzorger. Zoals elk jaar vragen we tijdens deze week extra aandacht voor jongeren die opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving. Zij verlenen zorg binnen hun familie,...

Huisarts Jeanette Caljouw spreekt over “stress en ouder worden”

Huisarts Jeanette Caljouw spreekt over “stress en ouder worden”

Huisarts Jeanette Caljouw spreekt over "stress en ouder worden" Op dinsdag 18 april organiseert Ridderkerk Langer Gezond in samenwerking met Facet Mantelzorg een informatiebijeenkomst over stress en ouder worden. Om gezond ouder te worden is gezonde voeding, bewegen...

Nieuw! Mindful boksen voor mantelzorgers

Nieuw! Mindful boksen voor mantelzorgers

Nieuw! Mindful boksen voor mantelzorgers Op donderdag 9 juni organiseert Karaat Mantelzorg in samenwerking met John Van der Sluijs, mindfulnesscoach, een workshop mindful boksen. Mindful boksen is een actieve mix van Mindfulness en Bokscoaching. Geïnspireerd door de...