Respijtuitje naar ’t Oude Ambacht en het Land van Maas en Waal

Programma

  • Op dinsdag 4 juni verzamelen we rond 9.35 uur aan de Schoutstraat 5 te Ridderkerk.  Wilt u, als het mogelijk is, niet te vroeg komen?
  • Om 8.45 uur vertrekken we richting het land van Maas en Waal. Daar maken we een mooie rondvaart door het natuurgebied de Gouden Ham, waar u aan boord verwend wordt met koffie/thee met gebak.
  • Na de rondvaart, rond de middag, wordt er heerlijke koffietafel met kroket geserveerd in het restaurant Moeke Morren.
  • Na deze lunch gaan we per touringcar naar Alphen, waar u een demonstratie krijgt over het vakmanschap ‘Tingieten’. U ziet hoe een product ontstaat door gieten, forceren en polijsten.
  • Omstreeks 15.45 uur vertrekken we weer richting Ridderkerk waar we omstreeks 17.00 uur weer zullen arriveren.

Voor deze respijtdag zijn er geen rolstoelplaatsen beschikbaar in de bus. Een aantal rollators en opvouwbare rolstoelen kunnen mee in het laadruim van de bus. Graag bij uw aanmelding aangeven of u hiervan gebruik maakt.

Kosten

De kosten, die wij gelukkig laag voor u kunnen houden door de bijdrage van de gemeente Ridderkerk, bedragen € 22,50 per persoon. Kaartjes kunt u kopen bij de balie aan de Schoutstraat 5 en dient u ook daar te betalen. De kaartverkoop start maandag 6 mei aan de Schoutstraat 5 (kaartjes kunnen niet van te voren gereserveerd worden). Mocht u graag mee willen met één van onze respijtdagen? Wees u er dan snel bij! De ervaring is dat deze dagen erg geliefd zijn en de kaartjes snel uitverkocht zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Mineke Boon, Angelique Bloemberg of Esther de Meza, Karaat Mantelzorg, info@facetmantelzorg.nl of 0180 – 763 717.

Bekijk hier alle foto’s:

Deel 1

Deel 2

SAVE THE DATE 4 september! Op woensdag 4 september van dit jaar organiseren we weer een avondvaartocht met de Spido samen met de steunpunten Mantelzorg in Barendrecht en Albrandswaard. We hebben een dubbeldekker geregeld voor Ridderkerk! Verdere informatie krijgt u nog.

Gerelateerde berichten

Week van de Jonge Mantelzorger

Week van de Jonge Mantelzorger

Week van de Jonge Mantelzorger Van 1 tot 7 juni 2023 is het wederom de Week van de Jonge Mantelzorger. Zoals elk jaar vragen we tijdens deze week extra aandacht voor jongeren die opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving. Zij verlenen zorg binnen hun familie,...

Huisarts Jeanette Caljouw spreekt over “stress en ouder worden”

Huisarts Jeanette Caljouw spreekt over “stress en ouder worden”

Huisarts Jeanette Caljouw spreekt over "stress en ouder worden" Op dinsdag 18 april organiseert Ridderkerk Langer Gezond in samenwerking met Facet Mantelzorg een informatiebijeenkomst over stress en ouder worden. Om gezond ouder te worden is gezonde voeding, bewegen...

Nieuw! Mindful boksen voor mantelzorgers

Nieuw! Mindful boksen voor mantelzorgers

Nieuw! Mindful boksen voor mantelzorgers Op donderdag 9 juni organiseert Karaat Mantelzorg in samenwerking met John Van der Sluijs, mindfulnesscoach, een workshop mindful boksen. Mindful boksen is een actieve mix van Mindfulness en Bokscoaching. Geïnspireerd door de...