Niet te missen: Week van de Jonge Mantelzorger

Jonge mantelzorgers, ze zijn niet te missen. Daarom staat 1 t/m 7 juni weer in het teken van Jonge Mantelzorgers. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger wordt landelijk aandacht gevraagd voor deze jongeren. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben.

Het thema van dit jaar is ‘Niet te missen’! De campagne Niet te missen laat zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. “Karaat Mantelzorg verspreid deze week verschillende uitingen op Facebook.com/KaraatMantelzorg en op de website www.karaatmantelzorg.nl. Ook vindt u een advertentie in De Combinatie en vraagt @JongRidderkerk aandacht voor jonge mantelzorgers via Instagram. De basisscholen en het voorgezet onderwijs in Ridderkerk hebben posters ontvangen met het verzoek deze op te hangen op de scholen. Ook op de buitenreclame kunt u de posters deze week zien. Zowel online als in de echte wereld moet het niet te missen zijn, met als doel meer bewustwording, herkenning en erkenning”, vertelt Mineke Boon, consulent jonge mantelzorg bij Karaat Mantelzorg.

Registreren als jonge mantelzorger

Wist je dat ook jonge mantelzorgers zich kunnen registreren bij Karaat Mantelzorg? Zij kunnen daarmee de pluim voor mantelzorgers aanvragen en worden op de hoogte van de leuke acties en bijeenkomsten voor jonge mantelzorgers. “Deze week organiseren wij een leuke online bingo voor jonge mantelzorgers. Lees ook het persoonlijke verhaal van jonge mantelzorger Jenthe in de Blauwkai van deze week en op de website van Karaat Mantelzorg”, vertelt consulent Jonge Mantelzorg Angelique Bloemberg.

Voor vragen of reacties kun je e-mailen naar info@facetmantelzorg.nl of bellen naar 0180 – 763 717. Vraag naar naar Angelique Bloemberg of Mineke Boon.

Magazine GOUD van Karaat Mantelzorg

Half juni verschijnt het magazine GOUD van Karaat Mantelzorg. Daarin lees je onder andere meerdere mooie en ontroerende verhalen van (jonge) mantelzorgers in Ridderkerk. Dit magazine is medio juni op meerdere plaatsen in Ridderkerk gratis af te halen. Dus neem er een mee voor jezelf of voor een mantelzorger die jij kent.

Gerelateerde berichten

Moeder en dochter over autisme

Moeder en dochter over autisme

Moeder en dochter over autisme Op 17 april organiseert Facet Mantelzorg een lezing over autisme voor mantelzorgers en geïnteresseerden. De middag vindt plaats van 14:00 tot 15:30 uur in Wijkcentrum Bolnes. Spreekster Anne Brouwer en haar moeder Marja delen hun...

Autisme contactgroep

Autisme contactgroep

Autisme contactgroep De autismecontactgroep is opgesplitst in 2 groepen; 1. een groep voor ouders van (volwassen) kinderen met autisme 2. een groep voor partners van iemand met autisme Twijfelt u bij welke groep u wit aansluiten, neemt u dan even contact op met Esther...

Week van de Jonge Mantelzorger

Week van de Jonge Mantelzorger

Week van de Jonge Mantelzorger Van 1 tot 7 juni 2023 is het wederom de Week van de Jonge Mantelzorger. Zoals elk jaar vragen we tijdens deze week extra aandacht voor jongeren die opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving. Zij verlenen zorg binnen hun familie,...