Niet te missen: Week van de Jonge Mantelzorger

Jonge mantelzorgers, ze zijn niet te missen. Daarom staat 1 t/m 7 juni weer in het teken van Jonge Mantelzorgers. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger wordt landelijk aandacht gevraagd voor deze jongeren. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben.

Het thema van dit jaar is ‘Niet te missen’! De campagne Niet te missen laat zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. “Karaat Mantelzorg verspreid deze week verschillende uitingen op Facebook.com/KaraatMantelzorg en op de website www.karaatmantelzorg.nl. Ook vindt u een advertentie in De Combinatie en vraagt @JongRidderkerk aandacht voor jonge mantelzorgers via Instagram. De basisscholen en het voorgezet onderwijs in Ridderkerk hebben posters ontvangen met het verzoek deze op te hangen op de scholen. Ook op de buitenreclame kunt u de posters deze week zien. Zowel online als in de echte wereld moet het niet te missen zijn, met als doel meer bewustwording, herkenning en erkenning”, vertelt Mineke Boon, consulent jonge mantelzorg bij Karaat Mantelzorg.

Registreren als jonge mantelzorger

Wist je dat ook jonge mantelzorgers zich kunnen registreren bij Karaat Mantelzorg? Zij kunnen daarmee de pluim voor mantelzorgers aanvragen en worden op de hoogte van de leuke acties en bijeenkomsten voor jonge mantelzorgers. “Deze week organiseren wij een leuke online bingo voor jonge mantelzorgers. Lees ook het persoonlijke verhaal van jonge mantelzorger Jenthe in de Blauwkai van deze week en op de website van Karaat Mantelzorg”, vertelt consulent Jonge Mantelzorg Angelique Bloemberg.

Voor vragen of reacties kun je e-mailen naar info@facetmantelzorg.nl of bellen naar 0180 – 763 717. Vraag naar naar Angelique Bloemberg of Mineke Boon.

Magazine GOUD van Karaat Mantelzorg

Half juni verschijnt het magazine GOUD van Karaat Mantelzorg. Daarin lees je onder andere meerdere mooie en ontroerende verhalen van (jonge) mantelzorgers in Ridderkerk. Dit magazine is medio juni op meerdere plaatsen in Ridderkerk gratis af te halen. Dus neem er een mee voor jezelf of voor een mantelzorger die jij kent.

Gerelateerde berichten

Terugblik respijtdag

Terugblik respijtdag

Terugblik respijtdag Rondvaart door de Biesbosch en een bezoek aan het Aardbeienterras in Rijsbergen. Op dinsdag 25 juni is Facet Mantelzorg samen met de geregistreerde mantelzorgers en hun zorgvragers een heerlijk zonnig dagje weggeweest. Vanaf de Schoutstraat in...

Dementie Journaal juni 2024

Dementie Journaal juni 2024

Dementie Journaal juni 2024. In het Dementie Journaal vindt u tips, ervaringen en andere nieuwtjes van Dementievriendelijk Ridderkerk. Het Journaal verschijnt ieder kwartaal in De Combinatie Ridderkerk en leest u online. In de editie juni 2024 wordt er terug gekeken...

Workshop boetseren aangeboden door de kunstenaar Zirak Mira!

Workshop boetseren aangeboden door de kunstenaar Zirak Mira!

Workshop boetseren aangeboden door de kunstenaar Zirak Mira! Zirak Mira is een Koerdische kunstenaar die sinds enige tijd met zijn gezin een thuis gevonden heeft in Ridderkerk. Door een fijne samenwerking met het bestuur van de Social Store, heeft Zirak een eigen...