Week van de Mantelzorg 2021

10 November is de landelijke Dag van de Mantelzorg. In Ridderkerk is het van 8 tot en met 14 november de Week van de Mantelzorg geweest. We waren blij dat we deze Week van de Mantelzorg weer konden aanbieden. Wat was het fijn om weer samen leuke momenten te delen!

In totaal hebben rond de 200 mantelzorgers deelgenomen aan de activiteiten. De week startte maandagochtend met een ontbijt voor mantelzorgers in De Paradijshoeve. Er waren de hele week gezellige en ontspannende activiteiten om mantelzorgers te verwennen, zodat zij even de zorgen kunnen loslaten.

Dankzij een sponsoring van de Bloemenjungle ontvingen meerdere (zorg)organisaties deze week een bos bloemen om bij de receptie neer te zetten, zodat mantelzorgers in deze week overal verwelkomd werden met een bloemetje.

Alle geregistreerde mantelzorgers hebben van de gemeente Ridderkerk inmiddels de Mantelzorgpluim 2021 in de vorm van een Ridderkerkpas ter waarde van € 75,00 ontvangen.

Mantelzorgkalender Ridderkerk

Dit jaar ontvingen alle geregistreerde mantelzorgers een scheurkalender in de brievenbus. Deze kalender biedt mantelzorgers 365 dagen een knipoog en steekt hen een hart onder riem. Er zitten blaadjes in met luchtige onderwerpen, grappige anekdotes, informatie over lokale wetenswaardigheden en uitstapjes, ervaringsverhalen van mantelzorgers en aanbiedingen van plaatselijke winkeliers.

Gerelateerde berichten

Week van de Jonge Mantelzorger

Week van de Jonge Mantelzorger

Week van de Jonge Mantelzorger Van 1 tot 7 juni 2023 is het wederom de Week van de Jonge Mantelzorger. Zoals elk jaar vragen we tijdens deze week extra aandacht voor jongeren die opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving. Zij verlenen zorg binnen hun familie,...

Huisarts Jeanette Caljouw spreekt over “stress en ouder worden”

Huisarts Jeanette Caljouw spreekt over “stress en ouder worden”

Huisarts Jeanette Caljouw spreekt over "stress en ouder worden" Op dinsdag 18 april organiseert Ridderkerk Langer Gezond in samenwerking met Facet Mantelzorg een informatiebijeenkomst over stress en ouder worden. Om gezond ouder te worden is gezonde voeding, bewegen...

Nieuw! Mindful boksen voor mantelzorgers

Nieuw! Mindful boksen voor mantelzorgers

Nieuw! Mindful boksen voor mantelzorgers Op donderdag 9 juni organiseert Karaat Mantelzorg in samenwerking met John Van der Sluijs, mindfulnesscoach, een workshop mindful boksen. Mindful boksen is een actieve mix van Mindfulness en Bokscoaching. Geïnspireerd door de...