Week van de Mantelzorg 2021

10 November is de landelijke Dag van de Mantelzorg. In Ridderkerk is het van 8 tot en met 14 november de Week van de Mantelzorg geweest. We waren blij dat we deze Week van de Mantelzorg weer konden aanbieden. Wat was het fijn om weer samen leuke momenten te delen!

In totaal hebben rond de 200 mantelzorgers deelgenomen aan de activiteiten. De week startte maandagochtend met een ontbijt voor mantelzorgers in De Paradijshoeve. Er waren de hele week gezellige en ontspannende activiteiten om mantelzorgers te verwennen, zodat zij even de zorgen kunnen loslaten.

Dankzij een sponsoring van de Bloemenjungle ontvingen meerdere (zorg)organisaties deze week een bos bloemen om bij de receptie neer te zetten, zodat mantelzorgers in deze week overal verwelkomd werden met een bloemetje.

Alle geregistreerde mantelzorgers hebben van de gemeente Ridderkerk inmiddels de Mantelzorgpluim 2021 in de vorm van een Ridderkerkpas ter waarde van € 75,00 ontvangen.

Mantelzorgkalender Ridderkerk

Dit jaar ontvingen alle geregistreerde mantelzorgers een scheurkalender in de brievenbus. Deze kalender biedt mantelzorgers 365 dagen een knipoog en steekt hen een hart onder riem. Er zitten blaadjes in met luchtige onderwerpen, grappige anekdotes, informatie over lokale wetenswaardigheden en uitstapjes, ervaringsverhalen van mantelzorgers en aanbiedingen van plaatselijke winkeliers.

Gerelateerde berichten

Informatiebijeenkomst Persoonsgebonden Budget

Informatiebijeenkomst Persoonsgebonden Budget

Informatiebijeenkomst Persoonsgebonden Budget Op 30 mei organiseert Facet Mantelzorg een informatiebijeenkomst over Persoonsgebonden Budget voor mantelzorgers en geïnteresseerden. De middag vindt plaats van 14:00 tot 16:00 uur in Wijkcentrum West. Met een...

Alzheimer Café Ridderkerk

Alzheimer Café Ridderkerk

Alzheimer Café Ridderkerk Op maandag 13 mei is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80. Onderwerp: Bewegen en dementie Spreker: Edwin Troost, bewegingsagoog Bewegen is voor iedereen belangrijk, er wordt volop aandacht...

Moeder en dochter over autisme

Moeder en dochter over autisme

Moeder en dochter over autisme Op 17 april organiseert Facet Mantelzorg een lezing over autisme voor mantelzorgers en geïnteresseerden. De middag vindt plaats van 14:00 tot 15:30 uur in Wijkcentrum Bolnes. Spreekster Anne Brouwer en haar moeder Marja delen hun...