Home Evenementen - Facet Mantelzorg Activiteiten Alzheimercafé Homepage Alzheimer Cafe: beleef zelf wat Alzheimer is

Alzheimer Cafe: beleef zelf wat Alzheimer is

Beleef zelf wat Alzheimer is

Op maandag 11 oktober is er weer een Alzheimer Cafe Ridderkerk in Wijkcentrum West. De avond staat in het teken van ‘Alzheimer Experience’, waarbij het leven van een persoon met Alzheimer te volgen is, gezien door de ogen van de patiënt zelf.

Het verhaal is opgebouwd rondom gefilmde scénes waarbij wordt gefocust op belevingen die typisch zijn voor mensen met Alzheimer. U kunt gedeeltes in de film telkens opnieuw bekijken vanuit de beleving van elk persoon die in een gebeurtenis voorkomt. Dit zijn bijvoorbeeld de kinderen, de mantelzorger of de patiënt zelf. Een arts geeft na elk deel toelichting. U kunt op elk moment voor de invalshoek van een ander persoon kiezen. Wat de film eigenlijk doet is mensen laten beleven wat het is om de ziekte van Alzheimer te hebben.
“De beleving en het handelen van iemand met dementie is door het kijken van deze filmpjes volkomen te begrijpen en logisch. Wanneer u daarna de film bekijkt vanuit een van omstanders, merkt u dat de beleving van de Alzheimer patiënt buiten de realiteit staat”, zegt Mineke Boon, mantelzorgconsulent bij Karaat Mantelzorg.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje en Alzheimer Nederland.

Voor meer informatie kan iedereen contact opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg en projectleider Dementie Vriendelijk Ridderkerk, via 0180 – 763 717 of info@facetmantelzorg.nl.

Datum

11 oktober 2021
Verlopen!

Tijd

19:00 - 21:15

Locatie

Wijkcentrum West
Boksdoornstraat 80, Ridderkerk, Nederland
X
QR code

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *