Alzheimer Café Ridderkerk

Alzheimer Café Ridderker

Op 14 november  is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80.

Onderwerp: Onderzoek en dementie
Gastspreker: Judy van Hemmen, neuropsycholoog Erasmus MC

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. De verwachting is dat het aantal mensen dat dementie krijgt in de komende jaren alleen nog maar meer zal toenemen. Tegen deze hersenziekte is helaas nog steeds geen medicijn beschikbaar. Daarom is onderzoek naar de oorzaken van dementie en een betere behandeling van levensbelang! Wilt u met ons meepraten over dit onderwerp, dan bent u van harte welkom op het Alzheimer café van 14 november aanstaande.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het Alzheimer Café vindt iedere 2e maandag van de maand plaats. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje en Alzheimer Nederland.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelique Bloemberg, mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg via 0180 – 763 717 of info@facetmantelzorg.nl

Datum

14 november 2022
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:15
Categorie
QR code

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *