Parkinson en Dementie

Alzheimer Café Ridderkerk op 12 september 2022

Op 12 september om 19.30 uur is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80.

Onderwerp:                      Parkinson en dementie
Gastspreker:                   Mireille Hollemans  

Mensen met de ziekte van Parkinson hebben een aanzienlijke kans om ook dementie te krijgen. Dat gebeurt bij 35 tot 55 procent van de mensen met Parkinson. Parkinson-dementie ontstaat in het hersengebied dat door de ziekte van Parkinson is aangetast en begint meestal 10 tot 15 jaar na het ontstaan van de ziekte. Mannen hebben er meer kans op dan vrouwen. Bij sommige mensen met Parkinson lijkt het verloop van de dementie op die van de ziekte van Alzheimer.

Wilt u met ons meepraten over dit onderwerp, dan bent u van harte welkom op het Alzheimer café van 12 september aanstaande. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het Alzheimer Café vindt iedere 2e maandag van de maand plaats. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur.

Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos, Aafje en Alzheimer Nederland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelique Bloemberg, mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg via 0180 – 763 717 of via info@facetmantelzorg.nl

Datum

12 september 2022
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:15

Locatie

Wijkcentrum West
Boksdoornstraat 80, Ridderkerk, Nederland
X
QR code

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *