Ons aanbod

Mensen die voor hun familieleden, buren of vrienden zorgen, noemen we mantelzorgers. Het zijn geen professionele zorgverleners of vrijwilligers, maar ze zorgen voor iemand vanwege een persoonlijke band. Vaak gebeurt dat langdurig en intensief. Bent u ook mantelzorger? Dan is het een prettige gedachte dat u er niet alleen voor staat. Voor hulp en ondersteuning kunt u een beroep doen op de mantelzorgconsulent van Karaat Mantelzorg. Ook jonge mantelzorgers (kinderen) kunnen hier terecht.

Informatie en advies

De mantelzorgconsulent heeft alle informatie over wat er komt kijken bij mantelzorg. U krijgt praktische ondersteuning bij zaken die u moet regelen. Denk aan het wegwijs maken in verschillende financiële regelingen of hulp bij het aanvragen van (thuis)zorg. De mantelzorgconsulent werkt samen met andere organisaties en weet precies hoe u verschillende aanvragen indient.

Een goed gesprek

Voor een ander zorgen, kan worden ervaren als een zware taak. Een goed gesprek kan helpen. U kunt bij de mantelzorgconsulent uw verhaal kwijt en advies op maat krijgen. Als het nodig is, komt de mantelzorgconsulent bij u thuis om u te helpen de zaken op een rijtje te zetten. Indien er behoefte aan is, ondersteunen wij u ook bij familiegesprekken en gesprekken met instellingen. Wij zullen dan niet het gesprek van u over nemen, maar u een steuntje in de rug bieden.
Ook organiseren wij activiteiten en bijeenkomsten waarin u andere mantelzorgers kunt ontmoeten, ervaringen kunt delen en informatie krijgt over onderwerpen waar u als mantelzorger mee te maken krijgt.

Erop uit

Als u intensief voor een ander zorgt, kan het fijn zijn om tijdelijk de zorg uit handen te geven en even op adem te komen. Dit kan door een uitstapje om de zinnen te verzetten of door een vrijwilliger in te schakelen om taken uit handen te nemen. De mantelzorgconsulent zoekt naar mogelijkheden om aan uw wensen tegemoet te komen.
Regelmatig organiseren wij respijtdagen voor mantelzorgers en hun zorgvragers. Even weg van de thuissituatie. Soms helpt dit om weer wat bij te tanken of steun te vinden bij lotgenoten. Gun uzelf ook eens een dagje vrij. Iedereen verdient dat!

Mijn man en ik zijn een keer mee geweest met een van de respijtdagen. We hebben genoten van die dag.
Het was allemaal fantastisch. Ook mijn man kon het ‘trekken’. Het was een dag met een gouden randje.

Activiteiten, workshops en cursussen

Samen ontdekken kan op veel manieren. De belangrijkste kracht van een groep is dat je veel bij elkaar kan herkennen en voelt dat je niet de enige bent.
Het hele jaar door organiseren we diverse (thema)bijeenkomsten, workshops en cursussen. Bekijk ons aanbod via onze agenda of nieuwsberichten. Een breed scala aan interessante onderwerpen voor mantelzorgers komt daarbij aan bod. Dat kan gaan om praktische zaken en informatie over ziektebeelden, maar ook om ontspanning en het vinden van de balans tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf. 

 

Contact

Heeft u vragen aan de mantelzorgconsulent of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem contact met ons op. Mist u diensten of activiteiten die u ondersteunen als mantelzorger? Dan horen wij dit graag van u. We blijven ons aanbod afstemmen op uw wensen.