Duurzaam inzetbaar personeel

Iedereen die zorgt voor een partner, familielid of vriend die vanwege een chronische ziekte, handicap of hoge leeftijd langdurig en intensief zorg nodig heeft, is mantelzorger. Als we geen oog hebben voor werkende mantelzorgers, dan ziet Nederland er straks heel anders uit. De druk op mantelzorgers wordt steeds groter vanwege het steeds meer wegvallen van zorg, waardoor de kans op uitval van werkende mantelzorgers toeneemt. Daarom is het nu tijd om medewerkers gezond, gemotiveerd en duurzaam inzetbaar te houden.

Oog voor Werk en Mantelzorg is noodzaak! Bevorder hiermee de vitaliteit, loyaliteit en productiviteit van uw personeel en een positief imago van uw bedrijf.

Erkenning mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

Een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid levert een win-win situatie op voor werkgever en medewerker. Aandacht, begrip en ruimte voor (maatwerk)oplossingen van de werkgever, dragen bij aan de werk-privébalans van de werkende mantelzorger. Geef mantelzorgers de ruimte voor hun verhaal door het taboe te doorbreken. Oplossingen zitten soms in een klein hoekje. Zo blijven mantelzorgers gezond, vitaal en productief en loyaal, gaan zij met plezier naar hun werk en geeft u invulling aan goed werkgeverschap.

Ga als bedrijf zelf aan de slag om het personeelsbeleid zo goed mogelijk af te stemmen op de medewerkers die ook mantelzorger zijn. Neem eens een kijkje op de landelijke site www.werkenmantelzorg.nl en zie wat er mogelijk is. Karaat Mantelzorg ondersteunt werkgevers graag in dit proces. Neem contact met ons op voor een verkennend gesprek.

Eén op de vijf werknemers is ook mantelzorger! In de zorg zelfs één op de vier!

Wat kan Karaat Mantelzorg voor u betekenen?

  • Verkenning met meer uitleg over het thema
  • Globale screening van het personeelsbeleid en advies
  • Helpdesk voor HRM
  • Ondersteuning / coaching in het mantelzorgvriendelijk maken van het personeelsbeleid
  • Workshops en trainingen voor personeel, management, HRM of Directie